Радіоаматори 70 країн світу встановили зв’язок з ювілейною радіостанцією УДЦР на честь 20-річчя держпідприємства

>Про це в коментарі прес-службі УДЦР повідомив Голова спілки радіоаматорів держпідприємства Олександр Арбузов.

>Він, зокрема, відзначив, що за декілька днів з початку радіомарафону його учасники провели понад 2600 сеансів радіозв’язку з використанням спеціального позивного сигналу ЕМ20UCRF.

>Про те, що Український державний центр радіочастот відзначає 20-річчя з дня створення, на сьогодні вже стало відомо радіоаматорам 70 країн світу. Сеанси радіозв’язку з ювілейною радіостанцією УДЦР були встановлені учасниками радіомарафону навіть з таких екзотичних далеких країн як Габон, Мавританія, Андорра, Індонезія, Домініканська Республіка.

>Спеціальна радіостанція УДЦР EM20UCRF працює на всіх радіоаматорських КХ діапазонах з різними видами випромінювання — телефоном (SSB), телеграфом (CW), цифровими видами модуляції (DIGI: PSK31, PSK63, RTTY тощо), а також на УКХ діапазонах, у тому числі з використанням Місяця як пасивного ретранслятору.

>Як відзначив Олександр Арбузов, всі радіоаматори світу, які проведуть радіозв’язки з ювілейною аматорською радіостанцією УДЦР, отримають у підтвердження QSL-картку. А ті, що провели 2 або більше сеансів на різних діапазонах або іншими видами випромінювання, у якості нагороди отримають  картку-диплом.

>За словами Олександра Арбузова, радіомарафон триватиме до 30 жовтня, а його результати стануть відомі 2 листопада. З ними можна буде ознайомитися на офіційному веб-сайті Українського державного центру радіочастот.