«Вікі любить Землю – 2015»: покажи світові природу України

1 травня розпочинається третій конкурс фотографій природних пам’яток України «Вікі любить Землю». Його проводить громадська організація «Вікімедіа Україна» в рамках міжнародного конкурсу «Wiki Loves Earth». Цього року паралельно відбудуться конкурс фотографій об’єктів природо-заповідного фонду України і конкурс статей у Вікіпедії про них.

«Доступність інформації про об’єкти природо-заповідного фонду України — національні парки, заповідники, заказники та інші типи природоохоронних об’єктів — це перший крок до збереження природи. І цей крок може зробити будь-хто», — зазначає виконавчий директор ГО «Вікімедіа Україна» Наталія Тимків.

У рамках конкурсу буде відзначено авторів у номінаціях «Найкраще фото», «Найбільша кількість сфотографованих об’єктів». Авторів знімків маловідомих і ще не фотографованих пам’яток нагородять окремо — у спецномінації «Освітлинимо безсвітлинні» за підтримки Національного екологічного центру України та Дружини охорони природи «Зелене Майбутнє».

У 2014 році у міжнародному конкурсі було завантажено понад 70 тис. фотографій, з них з України — понад 12 тис. В українському конкурсі 2014 року перемогло фото Демерджі-яйли з Криму, у міжнародному — Карпатського національного парку. Як і раніше, фотографії з Криму беруть участь в українській частині конкурсу.

Demerji-yayla-Wikimedia
«Скелі Демерджі»/Ландшафтний заказник «Демерджі-яйла», АР Крим. Автор — Віталій Башкатов (CC-BY-SA-3.0)

2015 року у «Wiki Loves Earth» разом з Україною візьмуть участь понад 20 країн світу: Алжир, Бразилія, Німеччина, Пакистан, Швейцарія та інші. Конкурс триватиме з 1 по 31 травня.

Сайт конкурсу — http://wikilovesearth.org.ua/. За деталями звертатися: Олена Захарян, прес-секретар «Вікімедіа Україна», +38 096 916 07 19; [email protected].