XІ науково-практична конференція у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації

8–9 листопада 2018 року у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації відбулася XІ науково-практична конференція, присвячена питанням розвитку телекомунікаційних систем і мереж спеціального призначення та їх застосування в районі проведення операції Об’єднаних сил.

У програмі – розвиток систем управління військами та зброєю, кібербезпека та захист інформації, досвід застосування обладнання та рішень у військах, новітні розробки інституту. На виставці були представлені сучасне телекомобладнання, рішення для критичної інфраструктури, військова техніка. Те, про що наші зв’язківці до війни тільки читали, – про закупівлі для армії не було навіть мови.

Участь у заході взяли представники наукового центру, факультетів та кафедр інституту, структурних підрозділів Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України, вищих військових навчальних закладів та інших військових формувань, представники промисловості, фірми – виробники сучасного телекомунікаційного обладнання, науковці та дослідники.

Відкриваючи науково-практичну конференцію, начальник військового інституту полковник Євген Степаненко зазначив, що сьогодні у військах відбувається стрімкий перехід засобів зв’язку на нові стандарти та створюються сучасні системи кібербезпеки.

В рамках роботи конференції фахівцями інституту та представниками підприємств – ТОВ «Радіо Сатком Груп», ТОВ «АВТОР», ТОВ «Сек’юр Сервіс», групою компаній МУК, компанією «SolitonControlSystems», ТОВ «НВУ», ТОВ «ІНФОЗАХИСТ», ТОВ «ДОЛЯ І КО. ЛТД», ПАТ «Інститут інформаційних технологій», ТОВ «ТЕЛЕКАРТ-ПРИЛАД», LLC «HUAWEI Ukraine», КБ «Логіка», ТОВ «С3-Холдинг», ТОВ «ЗМ-Україна», ТОВ «ПРОСАТ», ТОВ «СТАР ВІЖН» та іншими – була організована виставка сучасних телекомунікаційно-інформаційних засобів, комплексів, систем спеціального призначення.

Учасники науково-практичної конференції упродовж двох днів обговорювали теоретичні і практичні результати наукових досліджень та визначення їхніх перспективних напрямів з питань створення автоматизованої системи управління зв’язком, потужної системи захисту та кібербезпеки.

Під час заходу учасники також обговорили та проаналізували результати й досвід застосування зразків вітчизняної та зарубіжної техніки зв’язку, яка надійшла у підрозділи Української армії впродовж останніх років та широко використовується в операції Об’єднаних сил.